jueves, 12 de marzo de 2009

MURMURIS I CRITS (Cartes a Mireia)


Aquest llibre va dirigit a Mireia, la filla de l´autora (Carme Miquel). Ens mostra reflexiones, explicacions i opinions sobre diversos temes que preocupen els joves, con l´adolescència, la família, el sexe, les drogues, el temps d´oci, els estudis... I altres temes que alguns joves ignoren, com per exemple la solidaritat, la mundialització, les migracions, la guerra...
Es tracta d´una sèrie de explicacions breus, interessants i fàcils d´entendre. Les idees estan molt clares i en moltes ocasiones ens presenta un punt de vista prou objectiu, ja que no sols ens fa veure la seua opnió, sino que també explica el tema des-de diferents punts de vista.
Un tema que a mi personalment m´ha cridat molt l´atenció és el de la llengua i la cultura.L´autora diu qu´es reconeix en la seua llengua i que creu que els valencians la ncesssitem per a sentir-nos i ser un poble viu i creatiu, per no desperxonalitzar-nos.
També diu que saber idiomes és una riquesa, i jo personalment estic d´acord amb això: actualment és molt important i molt útil aprendre més d´una llengua.
Dana Maini. 4º B.

No hay comentarios: